Vejledning i arbejdsmiljø
Arbejdsmiljøloven og sikkerhedsarbejde
Byggepladsindretning
Kran, stiger og stilladser
Maskiner og værktøj
Støj og vibrationer
Kemi og støv
Løft og arbejdsstillinger
Arbejdsprocesser
Psykiske påvirkninger
Værnemidler

Medarbejderne hos MTH blev involveret i arbejdsmiljøarbejdet

   

Anja er HR- og arbejdsmiljøansvarlig i MT Højgaards Serviceafdeling: 

”Med konsulenttjenesten fik vi hjælp til at bringe arbejdsmiljøorganisationen ud på pladsen og ind i skurene. Ved at involvere medarbejderne har vi fået dem til at arbejde målrettet med arbejdsmiljøet”.

”Nu gør mit arbejde en kæmpe forskel. Og tiden er forbi, hvor min forslagskasse til bl.a. tekniske hjælpemidler blev ved med at være tom”.

Det er Jakob fra konsulenttjenesten, som har ydet hjælpen:

”MTH Service’ folk har været gode! De har fået gjort tingene ret hurtigt. Den ledelsesmæssige prioritering har også spillet en rolle i at få sat handling bag ordene”.

Motivation og forventninger

Som HR- og arbejdsmiljøansvarlig i MTH Service savnede Anja, at hendes arbejde gjorde en forskel ude på pladserne. Hun havde lavet en forslagskasse til medarbejderne ude, om hvad de konkret så behov for, mht. værnemidler og tekniske hjælpemidler. Men kassen blev ved med at være tom.

I MT Højgaards Serviceafdeling gik ledelsen foran med fuld opbakning til at få arbejdsmiljø-arbejdet ud i produktionen.

At få det ind i driften og ud blandt medarbejderne

Anja fik hjælp fra BFA Bygge & Anlægs konsulenttjeneste til at gøre arbejdsmiljøet tilgængeligt for folkene og få dem til at arbejde målrettet med arbejdsmiljø. Sammen med konsulent Jakob fik hun involveret medarbejderne, for de er tættest på løsningerne. For hver af fagene blev valgt en arbejdsmiljøleder og en arbejdsmiljørepræsentant. I stedet for forslagskassen kom de ud på pladsen, lavede sikkerhedsgennemgangene med faggrupperne og lyttede nøje til de problematikker og situationer, der kunne berettes om. På den måde kom folkenes konkrete forslag og løsninger frem. Næste vigtige skridt for Anja var at følge op med handling. Konkret blev en gipsplade-bærevogn implementeret på en af pladserne.

Udfordringer

Anja har fået sparring til, hvordan arbejdsmiljøet kan gøres endnu mere konkret og relevant, hver gang hverdag og travlhed presser sig på.

Flere forbedringer bredes ud

Næste skridt er at bruge samme fremgangsmåde blandt flere faggrupper og på flere pladser, og på den måde få det bredt ud. Her i starten har arbejdsmiljøledere og -repræsentanterne prøvet at holde hvert andet møde på kontoret og hvert andet ude hos en faggruppe på en plads.

Anja bruger afdelingens app til at understøtte indsatsen. App’en samler alt om arbejdsmiljø, så den indeholder også de gode eksempler, og hun bruger den til at kommunikere nyheder.

front-form2
×

Vær opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Se tidligere nyhedsbreve.