Vejledning i arbejdsmiljø
Arbejdsmiljøloven og sikkerhedsarbejde
Byggepladsindretning
Kran, stiger og stilladser
Maskiner og værktøj
Støj og vibrationer
Kemi og støv
Løft og arbejdsstillinger
Arbejdsprocesser
Psykiske påvirkninger
Værnemidler

Tagarbejdet hos Pribo blev endnu mere sikkert

   

I Pribo har man takket ja til et forløb med BFA Bygge & Anlægs konsulenttjeneste, for at tagarbejdet skal blive endnu mere sikkert: 

”Vi vil gerne være kendte for at passe særlig godt på vores medarbejdere”

”Med BFA Bygge & Anlægs konsulenttjeneste har vi fået hjælp til at opfylde de nye arbejdsmiljøregler for tagarbejde, samtidigt med at tiltaget er blevet en del af driften”.

Det er Lars fra konsulenttjenesten, som har ydet hjælpen:

”Pribo var fra starten gode til at bruge skemaet til risikovurdering og blev hurtig bedre til deres vurderinger”.

Motivation og forventninger

Pribo vidste godt, at deres tagarbejde er et område, hvor der altid er risiko for at komme til skade. De bad konsulenttjenesten om hjælp til at få planlægning, kvalitet og sikkerhed i arbejdet til at gå op i en højere enhed. 

At få det ind i driften og ud blandt medarbejderne

De nye arbejdsmiljøregler for tagarbejde kræver, at man fastholder noget skriftligt, når man vurderer risici. Og her er der ikke nogen standardløsninger – risikoen skal vurderes fra gang til gang!

Det er kunsten ”at vurdere”, som BFA Bygge & Anlægs konsulenttjeneste har hjulpet med. Pribo har fået et skema, som de taler ud fra allerede på kontoret, når de skal give tilbud og planlægge opgaven. På sigt skal skemaet erstattes af, at risikovurderingen ligger i app’en til ordrestyring. 

Læring og hvad Pribo fik ud af det

Når svendene skal instrueres på selve byggepladsen, har Pribo lamineret det udfyldte skema, så man kan notere og markere på det. Skemaet bliver så hængt op på pladsen.

Det er stadig nyt at lave risikovurderinger på tagarbejde, men for hver gang går tilpasningen af skemaet bedre. Det samme gør selve vurderingsøvelsen, og at det er den rigtige vurdering, man har foretaget.

front-form2
×

Vær opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Se tidligere nyhedsbreve.