Vejledning i arbejdsmiljø
Arbejdsmiljøloven og sikkerhedsarbejde
Byggepladsindretning
Kran, stiger og stilladser
Maskiner og værktøj
Støj og vibrationer
Kemi og støv
Løft og arbejdsstillinger
Arbejdsprocesser
Psykiske påvirkninger
Værnemidler
thumbnail of Opstilling og nedtagning af stilladser – print

Opstilling og nedtagning af stilladser

   

Vejledningen beskriver, hvordan opsætning og nedtagning af stilladser kan udføres sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt – særligt i forhold til nedstyrtning og gennemstyrtning. Sikringen skal som udgangspunkt ske med kollektive foranstaltninger. Hvor arbejde i højden ikke kan planlægges, tilrettelægges eller udføres forsvarligt med kollektive foranstaltninger, skal der anvendes egnet individuelt faldsikringsudstyr i form af sikkerhedsline eller faldblok.

Vejledningen beskriver også god praksis i forbindelse med håndtering af stilladsmateriel, både på lagerpladsen, under transporten og ude på opstillingsstedet, og krav til mærkning og eftersyn af stilladset, inden det tages i brug.

Vejledningen henvender sig primært til virksomheder og ansatte, der bygger stilladser, men bygherrer, projekterende og entreprenører, der forestår et byggeprojekt, kan ligeledes anvende vejledningen.

For valg af den rigtige stilladsløsning til en given opgave henvises desuden til branchevejledning om Standardblade for systemstilladser.

Opstilling og nedtagning af stilladser

Udgivet 2023

front-form2
×

Vær opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Se tidligere nyhedsbreve.

Branchevejledninger