Vejledning i arbejdsmiljø
Arbejdsmiljøloven og sikkerhedsarbejde
Byggepladsindretning
Kran, stiger og stilladser
Maskiner og værktøj
Støj og vibrationer
Kemi og støv
Løft og arbejdsstillinger
Arbejdsprocesser
Psykiske påvirkninger
Værnemidler

Virksomheder efterspørger hjælp til at optimere arbejdsmiljøet på byggepladserne

   

BFA Bygge & Anlægs konsulenttjeneste oplever efterspørgsel efter hjælp til at målrette arbejdsmiljøindsatsen. Både Milton Huse og Raunstrup savnede viden om de mest oplagte områder at få forbedret arbejdsmiljøet på, på tværs af deres byggepladser.

En samlet tilbagemelding på tværs af pladser

I begge firmaer har konsulenttjenesten hjulpet med at screene arbejdsmiljøet på flere byggepladser. 

Konsulenttjenesten har givet en samlet tilbagemelding til virksomheden i form af en handlingsplan, som anviser, hvor indsatser til forbedring af arbejdsmiljøet er mest oplagte og giver den største effekt. Og ikke mindst, hvordan indsatserne kan gribes an.

Motivation og forventninger

Milton Huse var på jagt efter svage punkter i deres arbejdsmiljø ude på pladserne, som de gerne ville have afdækket. De ville også gerne have vejledning fra konsulenttjenesten i, hvordan de kunne arbejde med at forbedre arbejdsmiljøet på de fundne punkter. 

En gennemgang af flere af firmaets byggepladser viste, at det på tværs af byggepladserne var de samme områder, som havde potentiale for forbedring. 

Hos Raunstrup var udgangspunktet et andet. De har gennem tiderne opkøbt tømrerforretninger rundt omkring og har vokset sig store. Det har resulteret i forskellige kulturer og måder at gøre tingene på i de forskellige afdelinger. 

Raunstrup havde brug for få belyst, hvor tingene fungerede og hvor der manglede retningslinjer og værktøjer. Med den viden var det muligt at målrette arbejdsmiljøindsatsen.

”Vi ville gerne sætte ind på at finde de gode procedurer og involvere alle i at få dem under huden. For det har hæmmet vores arbejdsmiljøarbejde, at vi gør tingene så forskelligt fra sted til sted”

Klar til handlinger nu og her – og på den lange bane

Efter forløbet står begge firmaer med tiltag fra handlingsplanen, som de vil gå i gang med nu  – og  tiltag, som de kan tage hånd om på lidt længere sigt. 

Direktør i Raunstrup, Søren Kristensen fortæller:

”Det har været et supergodt forløb – meget konkret og eksekverbart. Så lige nu har jeg en to-do-liste med 4 konkrete punkter, som skal løses i den kommende tid.” 

front-form2
×

Vær opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Se tidligere nyhedsbreve.